30.06.2016 16:59:00






Yrd. Doc. Dr. Ali ÖLMEZOĞLU
Sayın Yrd. Doc. Dr. Ali ÖLMEZOĞLU'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%0,82)
Sayın Yrd. Doc. Dr. Ali ÖLMEZOĞLU'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 143'dir.
Toplam 503 cevap. Sayfa :  
..

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

..
Soru : Akciğer kanseri - 22.09.2014 15:58:28
Pazartesi babam Konya da hastaneye yattı akciğer kanseri teşhisi kondu perşembe pet çektiler bize evinize gidin dediler pazartesi arayın görüşelim dedi doktor bugün pazartesi doktoru aradım patoloji sonuçları 10 gün sonra çıkar dedi 5 günde bayram tatili var 15 gün kanserde erken teşhis çok önemli diyorlar 15 gün sonra bakacaklar ben şimdi ne yapmalıyım doktor da göğüs hastalıkları bir profesör seçtiğim doktor doğrumu bide 15 gün beklemem doğrumu lütfen bana bir akıl verin.
Patoloji raporu kesinleşmeden tedavi başlanması mümkün değildir.Bilgilerinize;saygılarımla.. » Devamı...
Soru : Pet Raporu - 01.09.2014 13:03:45
Hocam daha önce yazmış olduğum pet raporunun yorum kısmını göndermemişim.
Hocam annemim olayını kısaca anlatayım. Yaklaşık 2,5 sene önce kanda sedim ve crp yüksekliği nedeni ile romatit atrit teşhisi kondu. Aldığı ilaçların bir tanesi delta kotrin idi. Annemim sedimi 20 ye ve crp side 0,18 e (sınır 0.1-0.5 idi) kadar indi. Fakat daha sonra tekrar yükseldi (galiba annem ilaçları bir süre kesti).
Romatolojiye götürdüm ve hoca romatoit atrit olmadığını söyledi. Onkolojiye gelmeden önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdık ve kolonoskopi de bir şey çıkmadı endoskopide "gastroözefagel bileşke lokalizasyonunda duvar kalınlık artışı dikkat çekmektedir" yazıyordu. Endoskopide buradan parça aldılar temiz çıktı burada iltihap var dediler. Aşağıda hocanın yorumunda rektosigmoid de endoskopi diyor. Biz kolonoskopi yaptırdık buna rektosigmoidoskopiye gerek var mı?

Saygılarımla...

Yorumda şöyle yazıyor.
-Primer odak araştırılmakta olan olguda rektosigmoid bileşkede izlenen hipermetabolik lezyonun endoskopik incelenmesi uygun olacaktır.
-İskelet sisteminde tarif edilen alanlarda kayda değer FDG metabolizması göstermeyen litik kemik lezyonları görülmüştür.
Rektosigmoidoskopi yapılarak şüpheli bölgenini kanserle ilgisi olmadığı ortaya çıkarılabilinir. Bu amaçla lütfen o tetkiki yaptırınız. Bilgilerinize;saygılarımla.. » Devamı...
Soru : Pet Raporu - 01.09.2014 13:03:45
Hocam daha önce yazmış olduğum pet raporunun yorum kısmını göndermemişim.
Hocam annemim olayını kısaca anlatayım. Yaklaşık 2,5 sene önce kanda sedim ve crp yüksekliği nedeni ile romatit atrit teşhisi kondu. Aldığı ilaçların bir tanesi delta kotrin idi. Annemim sedimi 20 ye ve crp side 0,18 e (sınır 0.1-0.5 idi) kadar indi. Fakat daha sonra tekrar yükseldi (galiba annem ilaçları bir süre kesti).
Romatolojiye götürdüm ve hoca romatoit atrit olmadığını söyledi. Onkolojiye gelmeden önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdık ve kolonoskopi de bir şey çıkmadı endoskopide "gastroözefagel bileşke lokalizasyonunda duvar kalınlık artışı dikkat çekmektedir" yazıyordu. Endoskopide buradan parça aldılar temiz çıktı burada iltihap var dediler. Aşağıda hocanın yorumunda rektosigmoid de endoskopi diyor. Biz kolonoskopi yaptırdık buna rektosigmoidoskopiye gerek var mı?

Saygılarımla...

Yorumda şöyle yazıyor.
-Primer odak araştırılmakta olan olguda rektosigmoid bileşkede izlenen hipermetabolik lezyonun endoskopik incelenmesi uygun olacaktır.
-İskelet sisteminde tarif edilen alanlarda kayda değer FDG metabolizması göstermeyen litik kemik lezyonları görülmüştür.
Rektosigmoidoskopi yapılarak şüpheli bölgenin kanserle ilgisi olmadığı ortaya çıkarılabilinir. Bu amaçla lütfen o tetkiki yaptırınız. Bilgilerinize;saygılarımla.. » Devamı...
Soru : Pet Raporu - 01.09.2014 10:41:13
Hocam annemin pet sonucunu yazıyorum. Yardımcı olurmusunuz?

Bulgular
Batın ve pelvis incelemesinde rektosigmoid bileşkede artmış FDG tutulumu (SUVmax:7.26) gösteren lezyon incelenmiştir. Ayrıca sağ inguinal bölgede artmış FDG tutulumu (suvmax:5.13) gösteren lenf nodu izlenmiştir.
İskelet sistemi incelemesinde kalvaryum kemiklerinde ve her iki tibiada multipl alanda kayda değer FDG tutulumu göstermeyen litik kemik lezyonları saptanmıştır. Ayrıca her iki omuz ve diz eklemleri bölgesinde yumuşak dokularda heterojen karakterde artmış FDG tutulumları (SUV max:7.45) saptanmıştır.
Baş-boyun incelemsinde sol submandibular alanda bilateral derin servikal alanlarda hafifçe-minimal FDG tutulumu gösteren lenf nodları saptanmıştır.
İntraabdominal lenfatik istasyonlarda, karaçiğerde ve inceleme alanına giren diğer vücut bölümlerinde patolojik olarak değerlendirilebilecek FDG tutulum odağı izlenmemiştir.
PET-BT ne amaçla istenmişti? » Devamı...
Soru : Kanser bulgusu var mı bu sonuçlara göre - 26.08.2014 00:58:06
Merhaba öncelikle teşekkür ederim benim sorum şudur ben yüzde vücutta sebepsiz yaralar morluklar ve kasıkta sislik için hematoloji bölümüne gittim sonuçlarım çıkmış ama doktor yıllık izne çıkmış yorumlarsanız sevinirim MCV 97,4 REFERANS ARALIGI 80-95 demir serum 32 Referans Aralığı 50-170 D-DIMER 594 Referans Aralığı 80-500 FOLAT 4.18 Referans Aralığı 4,6-18,7 sedimantasyon 60dakika 12 mm/h b12 198,1 yorumlarsanız sevinirim hastalığım nedir?
Trombosit sayısını yazabilir misiniz? » Devamı...
Soru : Annemin biyopsi sonucu, meme kanseri - 21.08.2014 12:24:18
Merhaba, annemin 1,4 cm boyutlarında, ele gelmeyen, mamografide mikro kalsifikasyon olarak görülen ve vakum biyopsi yapılan sonucu aşağıdaki gibidir. Ameliyat şart mı? Memenin tamamının mı alınması gerekir? Radyoterapi ve kemoterapi ile ilgili yorum ve tavsiyeleriniz bekliyorum, çok teşekkürler.

TANI

sağ meme, tru-cut biyopsi; mikroinvaziv duktal karsinoma in situ (apokrin + solid + kribriform nekrozlu) + lobular kanserizasyon

Yorum

Tümörün Modifiye Bloom Richardson Derecesi: 2 (Tubul Formasyon: 2, Nükleer Derece: 2, Mitoz: 2)'dır.

Uygulanan Histokimyasal İncelemeler

D-PAS: negatif
ALCIAN BLUE-PAS (PAS +AB) : fokal (+)



Uygulanan İmmün Histokimyasal İncelemeler

Aktın, düz kas, poliklonal: in situda (+)
Sitokeratin 5/6: negatif
CD10: in situda (+)
CD31: damar duvarı (+)
CD34: damar duvarı (+)
CerbB-2 : %100 (3+)
D2-40: lenfatik (+)
E-Cadherin: pozitif
ER: negatif
GCDFP-15: fokal (+)
Ki67 : %25
PR: negatif
P53 : %60
P63: in situda (+)
Androjen : %60
Ameliyat hastalık tanısını kesinlştirmek ve evrelendirmesini yapmak için gereklidir. Ayrıca Meme Kanseri tedavisinin de önemli bir parçasıdır. Memenin tamamının alınıp alınmaması ameliyetı yapacak cerrahın gerek duyup duymaması ile ilgilidir.Bazı durumlar » Devamı...
Soru : Annemin biyopsi sonucu, meme kanseri - 21.08.2014 12:24:18
Merhaba, annemin 1,4 cm boyutlarında, ele gelmeyen, mamografide mikro kalsifikasyon olarak görülen ve vakum biyopsi yapılan sonucu aşağıdaki gibidir. Ameliyat şart mı? Memenin tamamının mı alınması gerekir? Radyoterapi ve kemoterapi ile ilgili yorum ve tavsiyeleriniz bekliyorum, çok teşekkürler.

TANI

sağ meme, tru-cut biyopsi; mikroinvaziv duktal karsinoma in situ (apokrin + solid + kribriform nekrozlu) + lobular kanserizasyon

Yorum

Tümörün Modifiye Bloom Richardson Derecesi: 2 (Tubul Formasyon: 2, Nükleer Derece: 2, Mitoz: 2)'dır.

Uygulanan Histokimyasal İncelemeler

D-PAS: negatif
ALCIAN BLUE-PAS (PAS +AB) : fokal (+)



Uygulanan İmmün Histokimyasal İncelemeler

Aktın, düz kas, poliklonal: in situda (+)
Sitokeratin 5/6: negatif
CD10: in situda (+)
CD31: damar duvarı (+)
CD34: damar duvarı (+)
CerbB-2 : %100 (3+)
D2-40: lenfatik (+)
E-Cadherin: pozitif
ER: negatif
GCDFP-15: fokal (+)
Ki67 : %25
PR: negatif
P53 : %60
P63: in situda (+)
Androjen : %60
Ameliyat hastalık tanısını kesinlştirmek ve evrelendirmesini yapmak için gereklidir. Ayrıca Meme Kanseri tedavisinin de önemli bir parçasıdır. Memenin tamamının alınıp alınmaması ameliyetı yapacak cerrahın gerek duyup duymaması ile ilgilidir.Bazı durumlar » Devamı...
Soru : Meme kanseri - 21.08.2014 12:21:59
Merhaba, annemin 1,4 cm boyutlarında, ele gelmeyen, mamografide mikro kalsifikasyon olarak görülen ve vakum biyopsi yapılan sonucu aşağıdaki gibidir. Ameliyat şart mı? Memenin tamamının mı alınması gerekir? Radyoterapi ve kemoterapi ile ilgili yorum ve tavsiyeleriniz bekliyorum, çok teşekkürler. TANI sağ meme, tru-cut biyopsi; mikroinvaziv duktal karsinoma in situ (apokrin + solid + kribriform nekrozlu) + lobular kanserizasyon Yorum Tümörün Modifiye Bloom Richardson Derecesi: 2 (Tubul Formasyon: 2, Nükleer Derece: 2, Mitoz: 2)'dır. Uygulanan Histokimyasal İncelemeler D-PAS: negatif ALCIAN BLUE-PAS (PAS +AB) : fokal (+) Uygulanan İmmün Histokimyasal İncelemeler Aktın, düz kas, poliklonal: in situda (+) Sitokeratin 5/6: negatif CD10: in situda (+) CD31: damar duvarı (+) CD34: damar duvarı (+) CerbB-2 : %100 (3+) D2-40: lenfatik (+) E-Cadherin: pozitif ER: negatif GCDFP-15: fokal (+) Ki67 : %25 PR: negatif P53 : %60 P63: in situda (+) Androjen : %60
Ameliyat hastalık tanısını kesinlştirmek ve evrelendirmesini yapmak için gereklidir. Ayrıca Meme Kanseri tedavisinin de önemli bir parçasıdır. Memenin tamamının alınıp alınmaması ameliyetı yapacak cerrahın gerek duyup duymaması ile ilgilidir.Bazı durumlar » Devamı...
Soru : Meme kanseri - 21.08.2014 12:21:59
Merhaba, annemin 1,4 cm boyutlarında, ele gelmeyen, mamografide mikro kalsifikasyon olarak görülen ve vakum biyopsi yapılan sonucu aşağıdaki gibidir. Ameliyat şart mı? Memenin tamamının mı alınması gerekir? Radyoterapi ve kemoterapi ile ilgili yorum ve tavsiyeleriniz bekliyorum, çok teşekkürler. TANI sağ meme, tru-cut biyopsi; mikroinvaziv duktal karsinoma in situ (apokrin + solid + kribriform nekrozlu) + lobular kanserizasyon Yorum Tümörün Modifiye Bloom Richardson Derecesi: 2 (Tubul Formasyon: 2, Nükleer Derece: 2, Mitoz: 2)'dır. Uygulanan Histokimyasal İncelemeler D-PAS: negatif ALCIAN BLUE-PAS (PAS +AB) : fokal (+) Uygulanan İmmün Histokimyasal İncelemeler Aktın, düz kas, poliklonal: in situda (+) Sitokeratin 5/6: negatif CD10: in situda (+) CD31: damar duvarı (+) CD34: damar duvarı (+) CerbB-2 : %100 (3+) D2-40: lenfatik (+) E-Cadherin: pozitif ER: negatif GCDFP-15: fokal (+) Ki67 : %25 PR: negatif P53 : %60 P63: in situda (+) Androjen : %60
Ameliyat hastalık tanısını kesinlştirmek ve evrelendirmesini yapmak için gereklidir. Ayrıca Meme Kanseri tedavisinin de önemli bir parçasıdır. Memenin tamamının alınıp alınmaması ameliyetı yapacak cerrahın gerek duyup duymaması ile ilgilidir.Bazı durumlar » Devamı...
Soru : Lösemi - 06.08.2014 12:38:58
Hocam merhabalar. Ben yaklaşık 6 aydır anemi tedavisi görüyorum. Buna ek olarak vitamin değerlerim, özellikle b12 vitaminim çok düşük ve her hafta iğne oluyorum. Yalnız vücudum yanıt vermiyor doktorum vücudunda bir yerde çok ihtiyaç var direk orası çekiyor tüm vitamini diyor. Son günlerde vücudumda kırmızı noktalar ve morluklar oluşmaya başladı. Dişimi fırçalıyorum ağzıma kan geliyor, namaz kılıyorum diz kapaklarım morarıyor. İştahsızım son günlerde 2 kilo verdim. Anemiye bağlı baş ağrılarım baş dönmelerim devam ediyor. Ancak vücudumda çıkan yaralar beni korkuttu, acaba Lösemi Hastalığı'na yakalanmış olabilir miyim? Cumartesi kontrole gideceğim ancak şimdiden sizin görüşlerinizi almak istedim. Hikâye kan kanserini andırıyor mu? Şimdiden teşekkürler.
Hematoloi Uzmanına danışınız.Bilgilerinize;saygılarımla.. » Devamı...
Toplam 503 cevap. Sayfa :  
..

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

..

Mezuniyet Yılı : Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1991
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi : MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANA BİLİM DALI
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler : 1991 EGE TIP FAKÜLTESİ MEZUNUYUM.AYNI FAKÜLTEDE 1998 YILINDA RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D'DA İHTİSASIMI TAMAMLADIM.1998'DEN BU YANA DEVLET BÜNYESİNDE UZMAN DR. OLARAK ÇALIŞMAKTAYKEN EKİM 2015 İTİBARIYLA MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D'DA YRD. DOÇ. DR. OLARAK GÖREV YAPIYORUM.
Web Adresi :
Okulum.org
Okullar ve Eğitim Hakkında Bilgi Paylaşımı
www.okulum.org
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler