29.06.2016 12:04:38






Uzm. Dr. Moris Şen
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%3,82)
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 698'dir.
Toplam 2305 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..
Soru : Sağ böbrek üstü yağ bezinde tümör - 04.02.2016 11:53:17
Hocam mr sonucunda annemin sağ böbrek üstünde bir tümör gözüktü şu şekilde yazıyordu mr da; Sağ sürrenal medial krusunda yaklaşık 10 mm çaplı nodüler lezyon izlendi. Kimyasal şift serilerinde yağ içeriği izlenmiş olup adenom lehine yorumlanmıştır. Endokrinoloji pol. Randevu aldık o bölümde bizden tümörün hormon salgılayıp salgılamadığını öğrenmek için kan ve idrar tahlili istedi bizde yaptırdık dün, bugün kan sonuçları çıkmış galiba bu sonucu yorumlayabilir misiniz; nöro-endokr. Sis. Lab. Test kodu/adı sonuç normal değerler Kortizol * 0,6 ( 3,7 - 19,4 ) Ünite Sis. mrkz biyokimya lab. Test kodu/adı sonuç normal değerler adrenalin ( ) Ünite Sis. Dopamin ( ) Ünite Sis. Noradrenalin ( ) Ünite Sis. Normetanefrin ( ) Ünite Sis. Metanefrin ( ) Ünite Sis. Nöro-endokr. Sis. Lab. Test kodu/adı sonuç Kortizol * 0,8 Aldosteron 27.46; Not: yaş referans Aralık 0-1 AY 3,0-190,0 ng/dL 2-6 AY 2,0-160,0 ng/dL 7-12 AY 2,0-76,0 ng/dL 1-3 YIL 2,0-110,0 ng/dL 3-16 YIL 1,2-34,0 ng/dL yetişkin için; Yatarak 1,0-16,0 ng/dL Ayakta 3,5-30,0 ng/dL Plazma Renin Aktivitesi 0.15; Not: Yatarak 0.51 - 2.64 ng/mL/s. Ayakta 0.98 - 4.18 ng/mL/s.idrar tetkikleri Kan Alma Tarihi: Lab Kabul Tarihi: 11.01.2016 11:49:29 Onay Tarihi: 26.01.2016 13:00:04 Noradrenalin 47.57 µg/24saat 15 - 80 Adrenalin 2.28 µg/24saat < 21 Dopamin 231,68 µg/24 saat 65 - 400 Normetanefrin 290,71 µg/24saat 119 - 451 Metanefrin 52.43 µg/24saat 33 - 185 (bunlar kan ve idrar tahlili sonuçları nasıl çıkmış hocam yorumlarsanız sevinirim.)
karışık yazılmış. ben hepsini normal aralığında olarak takibedebildim. sizin normal dışı gördüğüüz bir sonuç var mı? » Devamı...
Soru : Vitamin desteği - 03.02.2016 23:11:23
Merhabalar vitamin desteği alıyorum ancak fazla gelir mi bilmiyorum destek hapları şunlar:

günde bir adet

adrusen: göz için: http://www.optica-vista.ro/medicamente/adrusen-mega_60/

krill yağı: Now Foods, Neptune Krill 1000

bilberry vitamin: http://www.iherb.com/Now-Foods-Bilberry-Complex-100-Capsules/401
sanmıyorum sorun olmaz » Devamı...
Soru : Elde ve ayakta yanma - 03.02.2016 21:29:07
İyi akşamlar. Özellikle akşamları el içi ayakaltımda yanma oluyor soğuk bir yere basmasam rahatlayamıyorum. Dâhiliyeye gittim insülin direnci ve b12 ye baktılar ama hiçbir sorun çıkmadı ama şikâyetlerim hala devam ediyor nörolojik bir şey mi hangi bölüme gitmeliyim?
nöroloji uygundur. » Devamı...
Soru : Zehirli guatr - 03.02.2016 16:33:30
Zehirli guatr nasıl bir hastalıktır ameliyat gereklimi gerekliyse tehlikesi ne kadar fazla?
zehirli guatr tiroidin fazla çalışmasıdır. zehirle falan ilgisi yok. tiroid ameliyatı tehlikeli değildir. » Devamı...
Soru : Mide bulantısı - 02.02.2016 23:22:45
Merhaba herkese rahatsız ediyorum akşamları eve gelip yemek yedikten 1-2 saat sonra midem bulanıyor istifra ediyorum bunun nedeni nedir acaba şimdiden tsk ederim.
gastrit ülser reflü, safra hastalıkları, pancreatit sadece ilk aklıma gelen 5 neden. » Devamı...
Soru : Göğüs kası ağrısı - 02.02.2016 19:53:34
Öncelikle şimdiden teşekkür ederim. Londra’da yaşıyorum ve uzun zamandır fitness la ilgileniyorum. 2 ay önce spordan sonra eve girdiğimde göğüs kasımda şiddetli bir ağrı oluştu 2 gün boyunca surdu sonra tekrar spor yaptığımda yine hissettim ve ara vermeye karar verdim 2 hafta dinlendikten sonra tekrar başladım ilk hafta sorun yoktu fakat 2. hafta tekrarladı ağrıyı. Sonra kalp olacağından şüphelendim kontrol ettirdim kalbimde sikinti yokmuş. 1 ay dinlenmem gerektiğimi spor yapmamam gerektiğini söylediler 1 ayı doldurdum henüz gyme gitmedim göğüs kasımı zorlamadım fakat hala ara sıra ağrılar giriyor zonkluyor. Bu sabah doktora gittim tekrar geçme diye birçok soru sordu fakat ağrının kaynağını bulamadı kas yırtılması değildir dedi çünkü dokununca kasa bir ağrı hissetmiyorum bastırınca falan ama 15 dk. Sonra ağrımaya başlıyor ya da 30 dk. Sonra. herhangibi bir güç kaybım yok kasımda hala istesem ağırlık çalışabilirim esnemede de sorun yok ama eminim antrenmandan sonra ağrıyı tekrar hissetcegimden. Doktor hiçbir çözüm veya ağrının kaynağını bulamadı bu durum benim canimi sikti çünkü spor salonunda çalışıyorum devam etmem gerekiyor. Türk doktorlarından eminim bu konuda beni aydınlatacaklarından. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.
AYDINLANACAK BİR ŞEY KALMAMIŞ ZATEN. KASTAN OLDUĞUNDAN EMİN OLDUNDUĞUNA GÖRE SORUN YOK » Devamı...
Soru : Mide problemi - 01.02.2016 17:39:31
Merhabalar. Mide şikâyetiyle ilgili KBB, iç hastalıkları gibi bölümlere defalarca gittim birçok ilaç kullandım. Yemekten sonra geğirti aşırı bir gaz bundan dolayıda mide bulantısı oluyor. Son olarak Metpamid, gaviscon gibi ilaçlar kullandım bırakmaya başladığım zamanda bu hastalığım tekrarladı uzun süredir kullanıyorum artık mide bulantısından psikolojim bozulmaya başladı. Endoskopi yaptırmak istemiyorum. Bir önerisi olan var mı?
BENCE ENDOSKOPİ YAPTIRIN » Devamı...
Soru : Mide-reflü garip belirtiler - 31.01.2016 08:39:09
Merhaba, Yurt dışında Ukrayna’da eğitim amaçlı yaşıyorum 30 40 gündür haftada 4-5 gün mide yanması yasıyordum uzunca suredir 3 gün önce mide rahatsızlığım yüzünden mide endoskopisi yapıldı ve reflü tanısı konuldu birde dışkı tahlilimde sindirilmemiş yağ olduğu söylendi ilaç olarak (Kreon-10000, Contolos ve Duspatalin ) verildi ve ağrılarım dahada arttı son zamanlarda, pek yardim alamıyorum burada size soracağım mide yanmalarımın yanında neden geceleri kalp çarpıntısı ve kan ter içinde kalıp ağız kuruluğu yaşıyorum? İnanın uyku düzenim psikolojim bozuldu bu sorunlar yüzünden bu kadar ağır belirtiler vermesi normal midir?
REFLÜ DURUMUNDA BAHSETTİĞİNİZ BELİRTİLER OLABİLİR. AMA DİĞER NEDENLERİ DE ELEMİŞ OLMAK GEREKİR TABİİ. » Devamı...
Soru : Lohusalıkta hipertiroidi - 27.01.2016 21:22:10
Eşim 5 ay önce doğum yaptı. O zamana kadar tsh değerleri normaldi. Hatta bebeğe de yapıldı normaldi. Daha sonra 2 aydır saç dökülmesi halsizlik uyku hali sersemleşme gibi sıkıntıları başladı. Doktora gittiğimizde serbest t3 6.32 serbest t4 1,7 tsh 0,0043 çıktı. Tiroit sintigrafisi yapalım dedi. Usg de nodul yok. Sorularım hocam: 1. emzirirken sintigrafi çekilir mi? bebeğimiz nezle grip bu bir kaç gün sintigrafi çektirmezsek haftaya çektirsek sıkıntı olur mu? 2. lohusalıkta çıkan hipertroid sonradan geçer mi? 3. sintigrafi çektirmek zorunlu mu? Saygılar.
mesaj olarak yanıtlamışım » Devamı...
Soru : Küçük yanma gibi, hisler - 27.01.2016 19:57:40
İyi çalışmalar. Bazen vücudumda bir orada bir burada küçük yanma ya da deri altı soğukluk mu anlayamadım hisler duyuyorum. Başımda da sıkma gibi baş ağrısı oluyor ara sıra basın arka kısmını ovuyorum. Sırtımda kürek kemiğinin orada da sanki derim kemiğe yapışıyor gibi oluyor. Nedir bu anlamadım. Kan testi yaptırdım tiroit vardı haşimato kan testinde
tsh 0,001 ( 18yas üstü 0,55-4,78)
wbc 11,06 normal değer 3,60-10,5
neu 7,12 normal değer 2,1-6,1
rbc 6,34
mcv 76,4
mch 24,6
mchc 32,2
rdw 15,0
hdl 36

bunlar normal değer olmayan sonuçlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
tiroid hormonu fazla salgılanıyor. nedenler bu, uygun tedavi için başvurun » Devamı...
Toplam 2305 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..

Mezuniyet Yılı : EUTF 1982
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi :
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Okulum.org
Okullar ve Eğitim Hakkında Bilgi Paylaşımı
www.okulum.org
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler