30.07.2014 05:57:09






Uzm. Dr. Moris Şen
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%2,74)
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 423'dir.
Toplam 1489 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..
Soru : Ana-fana tahliller - 10.03.2014 13:14:12
Merhaba Doktor Bey. Ellerimde şişme ve iri büyük sivilce oluşumundan dolayı bir şikâyetim var. Gittiğim doktor bu şikâyetim için bir takım testler yaptı. Mitokondri Antikoru (AMA)'' <1.100
Anti-Kardiyolipin IgG Antikoru (ACA IgG)'' NEGATİF, 2.15
bu neyin belirtisidir. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın
BU sonuç normal çıkmış gibi anladım ben. » Devamı...
Soru : Ana-fana tahliller - 10.03.2014 13:14:12
Merhaba Doktor Bey. Ellerimde şişme ve iri büyük sivilce oluşumundan dolayı bir şikâyetim var. Gittiğim doktor bu şikâyetim için bir takım testler yaptı. Mitokondri Antikoru (AMA)'' <1.100
Anti-Kardiyolipin IgG Antikoru (ACA IgG)'' NEGATİF, 2.15
bu neyin belirtisidir. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın
Bu testler bazı romatizmal immünolojik hastalıklarda yardımcı tanı testleridir. sizde ne düşünülerek yapılmış kestirilemez tabii. » Devamı...
Soru : Tiroid usg incelemesi - 10.03.2014 10:58:25
Selamlar.
annemin sonuçları şu şekilde
1- sağ lob 12x12x35 sol lob 6x10x22 mm isthmus net seçilemedi.
her iki tiroid parankim ekojenitesi heterojen olup ekojenitesi ve volümü azalmıştır.
bilateral jiguler zincirde 1 cm den küçük çok sayıda lenf nodu izlendi.
2-bilateral karotis-vertebral arter renkli dopler usg incelemesi.
bilateral karotis sistemde hafif derecede intimal kalınlık artışları izlendi.
bilateral oca Bulbus ıca çıkımı düzeyinde akım hemodinamisini etkilemeyen milimetrik boyutta izoekojen plak formasyonları mevcuttur.
GEÇMİŞ OLSUN. soru sormayı unutmuşsunuz. Lütfen bunları yorumlayın falan diye yazmayın. » Devamı...
Soru : Tiroid usg incelemesi - 10.03.2014 10:58:25
Selamlar.
annemin sonuçları şu şekilde
1- sağ lob 12x12x35 sol lob 6x10x22 mm isthmus net seçilemedi.
her iki tiroid parankim ekojenitesi heterojen olup ekojenitesi ve volümü azalmıştır.
bilateral jiguler zincirde 1 cm den küçük çok sayıda lenf nodu izlendi.
2-bilateral karotis-vertebral arter renkli dopler usg incelemesi.
bilateral karotis sistemde hafif derecede intimal kalınlık artışları izlendi.
bilateral oca Bulbus ıca çıkımı düzeyinde akım hemodinamisini etkilemeyen milimetrik boyutta izoekojen plak formasyonları mevcuttur.
Annenize tiroid ultrasonu yapılmış. Hafif düzensiz görünümlüymüş. Atardamar ultrasonunda da hafif damar sertliği belirtileri varmış. Öğrendiklerimiz bunlar » Devamı...
Soru : Kan tahlili - 07.03.2014 14:30:18
Merhabalar hocam kan tahlil sonuçlarımı değerlendirir misiniz lütfen teşekkür ederim

WBC 3,4 normal değer 4-10
RBC 6,72 normal değer 4-6
HGB 12,67 normal değer 12-18
HCT 41,3 normal değer 80-96
MCH 18,84 normal değer 27-33
MCHC 30,69 normal değer 33-37
POTASYUM 5,3 normal değer 3,5-5,1
DEMİR 180 normal değer 25-156
LDH 495 normal değer 100-295
VİTAMİN B12 130 normal değer 187-883
Tetkikleri yazıp değerlendirir misiniz şeklindeki sorulara sağlam ve güvenilir bir yanıt veremiyorum. Sonuçta ne sizi gördüm ne de niçin yapıldığını bilmemiş oluyorum. bunlarla ilgili özgün bir soru sormayacaksanız yanıt veremiyeceğim. » Devamı...
Soru : Kan tahlili - 07.03.2014 14:30:18
Merhabalar hocam kan tahlil sonuçlarımı değerlendirir misiniz lütfen teşekkür ederim

WBC 3,4 normal değer 4-10
RBC 6,72 normal değer 4-6
HGB 12,67 normal değer 12-18
HCT 41,3 normal değer 80-96
MCH 18,84 normal değer 27-33
MCHC 30,69 normal değer 33-37
POTASYUM 5,3 normal değer 3,5-5,1
DEMİR 180 normal değer 25-156
LDH 495 normal değer 100-295
VİTAMİN B12 130 normal değer 187-883
B12 DÜŞÜK ÇIKMIŞ GÖRÜNÜYOR » Devamı...
Soru : İdrar bulanıklığı - 07.03.2014 11:30:16
Sayın hocam 1 yıl önce taş düşürmüştüm. İdrarımı bir kapta biriktirip bakıyordum. Geçen yıl bu zamanlar gri bulanık aktı. Ürolojiye gittim. Tüm tahliller normal dedi. Sonra nefrolojiye gittim. O da kalsiyum, fosfor, sitrata baktır gel dedi.24 saatlik idrar büyük şehirlerde bakılabiliyor. İki kez kalsiyuma ve fosfora baktırabildim da kalsiyum birinde 312 çıktı. Normali 300 diğerinde kalsiyum çok düşük çıktı. Fosfor da sınıra yakın düşük çıktı. Başka nefroloji doktorları sorunu dinlediğinde ve ya eski sonuçlarıma baktığında bir sorun görünmüyor dedi. Sadece sağ böbrek orta polde 7mmlik kortikal kist var o da sorun değil dediler.

bu kolonyalı su gibi akan bulanıklık önce sık akardı ancak şimdi sadece vücut çok susuz kaldığında veya uzun süreli oturduğumda oluyor. Bunun dışında açık ve berrak. Herhangi bir enfeksiyon yok.

1 yıldır yatmadan önce limon suyu içiyorum. Acaba diyorum. Limon çökelen oksalatı veya kalsiyumu çözüyor mu? Limondan sonra idrar bulanıklığı başladı. Limon kesip denedim gene ara ara akıyor.

oksalattan fakir diyete uymuyorum. Şimdi oksalatla ilgili diğer gıdaları bıraktığımda diğer rahatsızlıklar çıkar diye diyete uymuyorum. Âmâ az yiyorum ve limon yiyorum o da oksalat ve kalsiyumu çözer umuduyla. Sanırım sitrat oluşumunu artırarak böbrekte çökelen oksalat ve kalsiyumu dışlıyor diye biliyorum...

1-oksalat taşı için limon faydalı mıdır, yoksa taş oluşumunu artırır mı?
2-bu bulanıklık herhangi bir olumsuzluğa sebep olabilir mi?(protein kaçağı yoktur)
3-Sizce bu bulanıklık neyden kaynaklanabilir?

Saygılarımla, kolay gelsin.
bulanıklık olduğunda idrar tahlili yaparsanız bulanıklığın neden olduğunu bulabiliriz. fazla c vit ile böbrek taşı ilişkisi söylenir ama doğru değildir. » Devamı...
Soru : İdrar bulanıklığı - 07.03.2014 11:30:16
Sayın hocam 1 yıl önce taş düşürmüştüm. İdrarımı bir kapta biriktirip bakıyordum. Geçen yıl bu zamanlar gri bulanık aktı. Ürolojiye gittim. Tüm tahliller normal dedi. Sonra nefrolojiye gittim. O da kalsiyum, fosfor, sitrata baktır gel dedi.24 saatlik idrar büyük şehirlerde bakılabiliyor. İki kez kalsiyuma ve fosfora baktırabildim da kalsiyum birinde 312 çıktı. Normali 300 diğerinde kalsiyum çok düşük çıktı. Fosfor da sınıra yakın düşük çıktı. Başka nefroloji doktorları sorunu dinlediğinde ve ya eski sonuçlarıma baktığında bir sorun görünmüyor dedi. Sadece sağ böbrek orta polde 7mmlik kortikal kist var o da sorun değil dediler.

bu kolonyalı su gibi akan bulanıklık önce sık akardı ancak şimdi sadece vücut çok susuz kaldığında veya uzun süreli oturduğumda oluyor. Bunun dışında açık ve berrak. Herhangi bir enfeksiyon yok.

1 yıldır yatmadan önce limon suyu içiyorum. Acaba diyorum. Limon çökelen oksalatı veya kalsiyumu çözüyor mu? Limondan sonra idrar bulanıklığı başladı. Limon kesip denedim gene ara ara akıyor.

oksalattan fakir diyete uymuyorum. Şimdi oksalatla ilgili diğer gıdaları bıraktığımda diğer rahatsızlıklar çıkar diye diyete uymuyorum. Âmâ az yiyorum ve limon yiyorum o da oksalat ve kalsiyumu çözer umuduyla. Sanırım sitrat oluşumunu artırarak böbrekte çökelen oksalat ve kalsiyumu dışlıyor diye biliyorum...

1-oksalat taşı için limon faydalı mıdır, yoksa taş oluşumunu artırır mı?
2-bu bulanıklık herhangi bir olumsuzluğa sebep olabilir mi?(protein kaçağı yoktur)
3-Sizce bu bulanıklık neyden kaynaklanabilir?

Saygılarımla, kolay gelsin.
İDRAR TAHLİLİNE BİRŞEY ÇIKMADIYSA BULANIKLIK DA YOK DEMEKTİR. » Devamı...
Soru : Crp değeri - 06.03.2014 17:14:22
Crp 136 çıktı. Akciğer filminde enfeksiyon olduğunu söyledi. Ertesi gün 124 çıkınca hastaneye yatırdılar. Dosyamda pnomani, belirlenemeyen mikroorganizmalar falan yazıyordu. Artık ne verdiler bilmiyorum 90a düştü diğer gün.1 günde 30 düştü sevindik ama diğer gün 86 çıktı ve taburcu etti doktor. İlaç verdi. Görüşlerinizi alabilir miyim?
Kullanacağım ilaçlar. Tavanic, Clasem, Mucosil, Majezik.
görüşüm yok bu konuda. akciğer enfeksiyonu geçirmişsiniz ilaçla tedavi edilmiş. hepsi bu. » Devamı...
Soru : Tiroid - 06.03.2014 13:19:53
Evet, hocam ben tsh hormonundan bahsediyorum. Bu arada dün tüp bebek doktoruma gittim elimdeki sonuçlarla ve o da tedaviye başlayalım, değerlerin düşmüş dedi. Ama ilaca devam ediyorum (Ethyrox) sizce bu durum tedaviyi olumsuz etkiler mi?
tsh ı normal dğerlerde tutarsanız sorun olmaz » Devamı...
Toplam 1489 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..

Mezuniyet Yılı : EUTF 1982
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi :
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Bursa Lazer Epilasyon
Sağlıklı Güvenli Hizmet
www.esteslim.com
AKDKids Bornova
izmir anaokulu
www.akdkidsbornova.com
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler