22.07.2014 18:24:11






Uzm. Dr. Moris Şen
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%2,73)
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 421'dir.
Toplam 1484 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..
Soru : Kan tahlili - 07.03.2014 14:30:18
Merhabalar hocam kan tahlil sonuçlarımı değerlendirir misiniz lütfen teşekkür ederim

WBC 3,4 normal değer 4-10
RBC 6,72 normal değer 4-6
HGB 12,67 normal değer 12-18
HCT 41,3 normal değer 80-96
MCH 18,84 normal değer 27-33
MCHC 30,69 normal değer 33-37
POTASYUM 5,3 normal değer 3,5-5,1
DEMİR 180 normal değer 25-156
LDH 495 normal değer 100-295
VİTAMİN B12 130 normal değer 187-883
B12 DÜŞÜK ÇIKMIŞ GÖRÜNÜYOR » Devamı...
Soru : İdrar bulanıklığı - 07.03.2014 11:30:16
Sayın hocam 1 yıl önce taş düşürmüştüm. İdrarımı bir kapta biriktirip bakıyordum. Geçen yıl bu zamanlar gri bulanık aktı. Ürolojiye gittim. Tüm tahliller normal dedi. Sonra nefrolojiye gittim. O da kalsiyum, fosfor, sitrata baktır gel dedi.24 saatlik idrar büyük şehirlerde bakılabiliyor. İki kez kalsiyuma ve fosfora baktırabildim da kalsiyum birinde 312 çıktı. Normali 300 diğerinde kalsiyum çok düşük çıktı. Fosfor da sınıra yakın düşük çıktı. Başka nefroloji doktorları sorunu dinlediğinde ve ya eski sonuçlarıma baktığında bir sorun görünmüyor dedi. Sadece sağ böbrek orta polde 7mmlik kortikal kist var o da sorun değil dediler.

bu kolonyalı su gibi akan bulanıklık önce sık akardı ancak şimdi sadece vücut çok susuz kaldığında veya uzun süreli oturduğumda oluyor. Bunun dışında açık ve berrak. Herhangi bir enfeksiyon yok.

1 yıldır yatmadan önce limon suyu içiyorum. Acaba diyorum. Limon çökelen oksalatı veya kalsiyumu çözüyor mu? Limondan sonra idrar bulanıklığı başladı. Limon kesip denedim gene ara ara akıyor.

oksalattan fakir diyete uymuyorum. Şimdi oksalatla ilgili diğer gıdaları bıraktığımda diğer rahatsızlıklar çıkar diye diyete uymuyorum. Âmâ az yiyorum ve limon yiyorum o da oksalat ve kalsiyumu çözer umuduyla. Sanırım sitrat oluşumunu artırarak böbrekte çökelen oksalat ve kalsiyumu dışlıyor diye biliyorum...

1-oksalat taşı için limon faydalı mıdır, yoksa taş oluşumunu artırır mı?
2-bu bulanıklık herhangi bir olumsuzluğa sebep olabilir mi?(protein kaçağı yoktur)
3-Sizce bu bulanıklık neyden kaynaklanabilir?

Saygılarımla, kolay gelsin.
bulanıklık olduğunda idrar tahlili yaparsanız bulanıklığın neden olduğunu bulabiliriz. fazla c vit ile böbrek taşı ilişkisi söylenir ama doğru değildir. » Devamı...
Soru : İdrar bulanıklığı - 07.03.2014 11:30:16
Sayın hocam 1 yıl önce taş düşürmüştüm. İdrarımı bir kapta biriktirip bakıyordum. Geçen yıl bu zamanlar gri bulanık aktı. Ürolojiye gittim. Tüm tahliller normal dedi. Sonra nefrolojiye gittim. O da kalsiyum, fosfor, sitrata baktır gel dedi.24 saatlik idrar büyük şehirlerde bakılabiliyor. İki kez kalsiyuma ve fosfora baktırabildim da kalsiyum birinde 312 çıktı. Normali 300 diğerinde kalsiyum çok düşük çıktı. Fosfor da sınıra yakın düşük çıktı. Başka nefroloji doktorları sorunu dinlediğinde ve ya eski sonuçlarıma baktığında bir sorun görünmüyor dedi. Sadece sağ böbrek orta polde 7mmlik kortikal kist var o da sorun değil dediler.

bu kolonyalı su gibi akan bulanıklık önce sık akardı ancak şimdi sadece vücut çok susuz kaldığında veya uzun süreli oturduğumda oluyor. Bunun dışında açık ve berrak. Herhangi bir enfeksiyon yok.

1 yıldır yatmadan önce limon suyu içiyorum. Acaba diyorum. Limon çökelen oksalatı veya kalsiyumu çözüyor mu? Limondan sonra idrar bulanıklığı başladı. Limon kesip denedim gene ara ara akıyor.

oksalattan fakir diyete uymuyorum. Şimdi oksalatla ilgili diğer gıdaları bıraktığımda diğer rahatsızlıklar çıkar diye diyete uymuyorum. Âmâ az yiyorum ve limon yiyorum o da oksalat ve kalsiyumu çözer umuduyla. Sanırım sitrat oluşumunu artırarak böbrekte çökelen oksalat ve kalsiyumu dışlıyor diye biliyorum...

1-oksalat taşı için limon faydalı mıdır, yoksa taş oluşumunu artırır mı?
2-bu bulanıklık herhangi bir olumsuzluğa sebep olabilir mi?(protein kaçağı yoktur)
3-Sizce bu bulanıklık neyden kaynaklanabilir?

Saygılarımla, kolay gelsin.
İDRAR TAHLİLİNE BİRŞEY ÇIKMADIYSA BULANIKLIK DA YOK DEMEKTİR. » Devamı...
Soru : Crp değeri - 06.03.2014 17:14:22
Crp 136 çıktı. Akciğer filminde enfeksiyon olduğunu söyledi. Ertesi gün 124 çıkınca hastaneye yatırdılar. Dosyamda pnomani, belirlenemeyen mikroorganizmalar falan yazıyordu. Artık ne verdiler bilmiyorum 90a düştü diğer gün.1 günde 30 düştü sevindik ama diğer gün 86 çıktı ve taburcu etti doktor. İlaç verdi. Görüşlerinizi alabilir miyim?
Kullanacağım ilaçlar. Tavanic, Clasem, Mucosil, Majezik.
görüşüm yok bu konuda. akciğer enfeksiyonu geçirmişsiniz ilaçla tedavi edilmiş. hepsi bu. » Devamı...
Soru : Tiroid - 06.03.2014 13:19:53
Evet, hocam ben tsh hormonundan bahsediyorum. Bu arada dün tüp bebek doktoruma gittim elimdeki sonuçlarla ve o da tedaviye başlayalım, değerlerin düşmüş dedi. Ama ilaca devam ediyorum (Ethyrox) sizce bu durum tedaviyi olumsuz etkiler mi?
tsh ı normal dğerlerde tutarsanız sorun olmaz » Devamı...
Soru : Ultrason ve kan tahlil sonucumu yorumlar mısınız? - 05.03.2014 22:14:12
Abdomen US, tüm abdomen ultrasonografi incelemesi Yoğun gaz süper pozisyonu nedeni ile inceleme suboptimaidir. Karaciğer boyutları artmıştır.(KK 180 mm) konturu düzgündür. Grade 2 steatoz izlendi. Karaciğerde yer kaplayan lezyon izlenmedi. Portal ve hepatik venöz sistem doğaldır. Safra kesesi duvar kalınlığı normaldir. Lümeni doğaldır. Koledok normal genişliktedir. İntra ve ekstrahepatik safra yolları normal genişliktedir. İzlenebildiği kadarı ile pankreas ve diğer orta hat yapıları doğaldır. Dalak boyutları normal, konturu düzgündür. Parankim ekosu homojendir. Parankimi içerisinde kitle lezyonu izlenmedi. Her iki böbrek normal konum ve boyutlardadır. Parankim kalınlığı ve ekojenitesi doğaldır. Taş, hidronefroz ve kitle lezyonu izlenmedi. Mesane duvar kalınlığı ve lümeni doğaldır. Batın içi belirgin serbest sıvı izlenmedi.

aynı gün yapılan kan tahlil sonuçlarım Soru: kan tahlili sonucunda

biyokimya sonuçları ALT 125 AST 39 ; RDW 18,4 MON%11.8 , sedimantason sonuçları SEDİMeNTASYON 60 dk=14 SEDİMeNTASYON 30 dk:4 yorumlar mısınız teşekkürler

Not: İltihaplı romatizmam var bundan dolayı ilaç kullanıyorum.
Sayın bayım. Sıkıntımızı anlatmaya çalışayım. Bizim bir hasta ile ilgili bir teşhise varmamız şöyle bir zihinsel süreçtir. Önce hastayı görürüz. Karşıdan. Halsiz kuvvetsiz, kanlı canlı ,hasta gibi, soluk, aksak, sinirli, bıkkın vs.. Arkasından yakınmaları » Devamı...
Soru : Ultrason ve kan tahlil sonucumu yorumlar mısınız? - 05.03.2014 22:14:12
Abdomen US, tüm abdomen ultrasonografi incelemesi Yoğun gaz süper pozisyonu nedeni ile inceleme suboptimaidir. Karaciğer boyutları artmıştır.(KK 180 mm) konturu düzgündür. Grade 2 steatoz izlendi. Karaciğerde yer kaplayan lezyon izlenmedi. Portal ve hepatik venöz sistem doğaldır. Safra kesesi duvar kalınlığı normaldir. Lümeni doğaldır. Koledok normal genişliktedir. İntra ve ekstrahepatik safra yolları normal genişliktedir. İzlenebildiği kadarı ile pankreas ve diğer orta hat yapıları doğaldır. Dalak boyutları normal, konturu düzgündür. Parankim ekosu homojendir. Parankimi içerisinde kitle lezyonu izlenmedi. Her iki böbrek normal konum ve boyutlardadır. Parankim kalınlığı ve ekojenitesi doğaldır. Taş, hidronefroz ve kitle lezyonu izlenmedi. Mesane duvar kalınlığı ve lümeni doğaldır. Batın içi belirgin serbest sıvı izlenmedi.

aynı gün yapılan kan tahlil sonuçlarım Soru: kan tahlili sonucunda

biyokimya sonuçları ALT 125 AST 39 ; RDW 18,4 MON%11.8 , sedimantason sonuçları SEDİMeNTASYON 60 dk=14 SEDİMeNTASYON 30 dk:4 yorumlar mısınız teşekkürler

Not: İltihaplı romatizmam var bundan dolayı ilaç kullanıyorum.
Daha önce de belirttiğim gibi bu şekilde tetkiklerini yazıp yorumlayın diyenlere maalesef yanıt veremiyorum. özgün bir soru sorarsanız yanıtlarım » Devamı...
Soru : Safra kesesi - 05.03.2014 13:50:27
Efendim saygılar, selamlar
yaşım 35 ve cinsiyetim erkek.
kapalı tür operasyonla safra kesesi alındı 10 günlük bir süre olsa da şiddetli sızılarım devam ediyor zannedersem gaz problemi de yaşıyorum hani bu sızılar göğüs kafesi sağ alt kısmında, midede, safra kesesinin eski yerinde ve sağ böbrekte olabiliyor artı içim balon gibi şişiyor hissi.
birde sizden arzım; hem bu konudaki tavsiyeleriniz değerli yorumlarınız ve de ne tür bir perhiz uygulamam gerektiği. Şimdiden teşekkürler, saygılar.
bazı gaz yakınmaları olması 10 cu gün için normal. biraz sabredin. perhiz yapmanız gerekmiyor. » Devamı...
Soru : Karaciğer - 03.03.2014 17:55:31
Hocam kullandığım ilaçlar karaciğer değerlerimi yükseltmiş ve ilaçları kestiler. Fakat ilaçlar kesilir kesilmez vücutta bir ağrı kaşıntı başladı. Bunlar olur dediler fakat şimdi vücudumun birkaç yerinde hafif şişlikler oluştu ve dokununca acıyor. Buda normal bir karaciğer semptomu mudur yoksa başka bir doktora daha görünmeli miyim?

Kullandığım ilaçlar. Zoretanin, Sefklav, Iliadin, aferin sinüs. Yaşım 19 teşekkürler.
Bunlar serum hastalığı da denilen alerjik reaksiyona benziyor. Kendiliğinden sönmesi beklenir » Devamı...
Soru : Tiroid - 03.03.2014 17:01:27
Hocam merhabalar... Ben tüp bebek tedavisi görmekteyim. En son 24 Aralık 2013'te yapıldı ve olmadı. Yaşım 27,kilom 55,boyum 1,65 tekrar tedaviye başlayacağım sırada ise tiroid hormonum önce 4,6 sonra 6,6 çıktı. Aradan bir gün geçti farklı bir hastanede ise 2,98 çıktı. Şuan ilaç kullanıyorum düşürmek için. Ama 1 gün içinde sonuç biranda böyle düşebilir mi sizce? Yoksa hastane sonuçlarında mı sıkıntı var acaba? Ayrıca tiroid değerim düşünce ikinci denemeyi yapacağız tüp bebek için. Ama şuan geçemiyoruz. Sizce bu tedavi uzun sürer mi?
6-8 haftadan önce tsh değişmesi pek beklenmez. bu nedenle lab hatası olasılığı var.tiroid hormonum diye yazmışsınız. hangisinden bahsettiğinizden emin olmalıyız TSH FT3 FT4 diye ayrı ayrı ölçümler söz konusu sizin söylediğiniz tsh mı? » Devamı...
Toplam 1484 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..

Mezuniyet Yılı : EUTF 1982
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi :
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Bursa Lazer Epilasyon
Sağlıklı Güvenli Hizmet
www.esteslim.com
AKDKids Bornova
izmir anaokulu
www.akdkidsbornova.com
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler