31.03.2015 04:57:29






Uzm. Dr. Moris Şen
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%3,18)
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 541'dir.
Toplam 1788 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..
Soru : Tiroid nodül - 10.11.2014 21:40:50
Hocam 2010 Yılında boynumda bir şişlik fark ettim UGS incelemesinde Tiroid bezinde yaygın dağılım gösteren ve en büyüğü sol lob alt zonda, yaklaşık 30 mm civarında düzgün konturlu heterojen izoekoik, multipl solid nodül izlenmiştir tiroid gland normal sınırlardadır. Ve sonra 2 defa 2012 ve 2013 yıllarında 2 kez biyopsi yaptırdım ve ikizi de benign çıkmıştı. 06.11.2014 de yani birkaç gün önce Yine ultrason çektirdim Tiroid glandı normal Sağ lop 38*14,2*13,7 mm Sol lop 47*31*25,7 mm Sol lobda lobu büyük oranda dolduran yaklaşık 37,7*22,4 mm boyutlarında izo-hafif hipoekoik kistik dejenerasyon alanları içeren düzgün konturlu nodül izlenmiştir sol lop üst polde 5*3 mm boyutlarında hipoekoik nodül izlenmiştir inceleme dâhilinde patolojik boyutlarda lenf nodu saptanmamıştır. Ve aynı gün 3. Biyopsimi yaptırdım ama henüz çıkmadı sonuçlar Şimdiye kadar TSH FT3 FT4 tahlillerim hep normal çıktı ama ben çok korkuyorum kanser olurum diye psikolojik bunalıma girdim gerçekten ve günlerdir tedirginim uyuyamıyorum ne yapacağımı da bilmiyorum lütfen yardımcı olun.
sizin sorununuz tiroid hastalığı ile ilgili değil, zaten bununla ilgili gerekenleri yapmışsınız sonucu bekliyorsunuz. sorununuz ruhsal durumunuzdaki bozukluk ile ilgili. bunun için bir psikiatriste başvurunuz » Devamı...
Soru : İnsülin direnci ve diabet - 10.11.2014 21:34:46
Merhaba 33 yaşında 1.55 boy 59 kiloda 2 çocuk annesiyim. Yaklaşık 3 yıldır Haşimato tiroidi hastasıyım ve 3 yıl boyunca Eutrax 150 kullandım. Son yaptırdığım tahlil de TSH 0.07 serbest T3 3.05 serbest T4 1.48 glikoz aks 105 insülin açlık serumu 24.10 çıktı. Buna göre doktorum Eutrax bıraktırdı Bitiron a geçirdi 1 gün 1,5 bir gün 2 içiyorum ve şeker hastası olduğumu söyleyip diyet ve Glifor 1000 mg verdi sabah 1 akşam 1 yemeklerle. Tahlil sonuçlarıma göre verilen ilaçlar ve konulan teşhis kesin midir ben şeker hastası mıyım? Teşekkürler.
bir insana şeker hastası demek için akş>125 ya da herhangi bir tok kan şekerinin >200 olması gerekir. bu değerlerin de en az bir kez teyidedilmesi beklenir. insülin değerinin bu tanıda bir rolü olmadığına dikkat ediniz. » Devamı...
Soru : Mide ağrısı - 10.11.2014 17:53:38
Uzun zamandır karnım sol tarafında agrı vardı doktora gittim birşey yok dediler geçmişti ama tekrar agrı başladı genelde yemek yedikten sonra oluyor...belimde de agrılar oluyor oturamıyorum uzun süre sabit...
saygılar
yakınmalarınızı anlatmış fakat soru sormamışsınız. herhalde bu anlattıklarınızdan bir tanı koymamı beklemiyorsunuzdur. » Devamı...
Soru : Kanda demir yüksekliği - 09.11.2014 13:41:23
Merhaba hocam 10 gün önce dr giderek hem endoskopi hem de kolonoskopi oldum herhangi olumsuz bir şey çıkmadı sadece midede fıtık ve hp bakterisine rastlanıldı ancak kan sonuclarımda demir 195 olduğunu gördüm ancak dr herhangi bı ilaç vermedi bu demir değerini düşürmek için ayrıca diğer kan sayımlarımda ise cokta kayda değer bı şey yoktu ve ben kendimi cinsel anlamda cok isteksiz hissediyorum bunun sebebi demir yüksekliği olabilir mi bu konuda ne yapmam gerektiğini söylerseniz cok mutlu olurum hocam.
sadece demir 195 çıktı diye demir fazlalığı düşünmek yanlış olur. ayrıca tdbk ve ferritin değerlerine bakmak gerekir. demir yüksekliğini cinsel isteksizliğe bağlamak isterseniz testosterone hormonu değerlerine de bakmak gerekecek. » Devamı...
Soru : Pankreas kanseri şüphesi - 08.11.2014 01:29:06
Hocam ben karın bölgemde bilmediğim bir ağrıdan rahatsızdım. Bu rahatsızlık yemek yedikten sonra bazen. Bazen yemek yerken tiksintim olup kokusuna bile dayanamayıp yiyememek. Yemek yediğim esnada(tiksintinin olduğu zamanlar) nasıl etkiliyor bilmiyorum ama etrafımda kim varsa konuşmak istemiyorum. Bazen kendimi kötü hissediyorum ve bunun nedenini bilmiyorum dediğim gibi kimseyle konuşmak istemiyorum bu sadece yemekten tiksindiğim zamanlarda olmuyor. Bazen karnımın üzerine uzandığımda bir şişlik gibi bir şey oluyor karnımda rahatsız ediyor beni. Bunun üzerine internetten araştırdığım kadarıyla sonuçlar bende pankreas kanseri şüphesi uyandırdı sizce olabilir mi? ve 7 yıldır sigara içiyorum.

şimdiden teşekkür ediyorum Allah hepinize kolaylık versin.
olabilir mi diye sorarsanız olabilir. ancak pancreas kanseri başka belirtiler de veren ağır bir hastalıktır. karın ağrısı yapan diğer olasılıkları da düşünmek gerekir. ayrıca bu konuşmak istemiyorum tarifi bence psikolojik olasılıklar akla getiriyor. » Devamı...
Soru : Bilirubin - 07.11.2014 22:26:34
Sürekli tahlillerimde bilirubin yüksekliği ile karşılaşıyorum.23 yaşındayım. Ast ve alt normal. Hepatitlerimde bir sıkıntı yok.
Bilirubin direkt: 0.57 BİLİRUBİN TOTAL: 1.79 sebebi ne olabilir acaba sürekli yoruluyorum. Şimdiden çok teşekkürler...
Gilbert Hastalığı. zararsız bir bilirubin yüksekliği çeşidi. » Devamı...
Soru : Böbrek kısmında 3 gün süreyle şiddetli ağrı - 07.11.2014 10:33:44
böbrek kısmında 15-20 günde bir yaklaşık 3 gün süren şiddetli ağrılar çekiyorum izmir de 6 farklı hastanede kontrol edildim gastro üroloji nöroloji nükleer tıp gibi bir çok kısımda bakıldım böbreklerim temiz görünüyor hiç taş bulamadılar nükleer tıpta ilaçlı muayeneler yaptılar işin özü hiç bir farklı bir durum tespit edemediler ve mevcut ağrıyı hiç bir ağrı kesici iğne geçirmiyor azaltmıyor dahi 3 gün sonra ağrı kendiliğinden geçiyor sonra 15-20 gün sonra tekrarlıyor fıtık olabilirmi diye baktılar fıtıkta çıkmadı ama dayanacak gücüm kalmadı insanı isyan ettiren bir ağrı lütfen bir fikir verin hocam çok zor bu acıya katlanmak yalvarıyorum bu ağrıdan kurtarın beni
Bel ağrısını böbrek ağrısı ile karıştıryor olabilir misiniz » Devamı...
Soru : Tiroid - 07.11.2014 09:18:56
troid bezi sağ lob 40x20x22 mm ,sol lobu 42x15x20 mm boyutlarında olup istmus 6 mm derinlik göstermektedir..Troid bezi parankim ekonojenitesi heterojendir. sağ lob üst polde 14x12 mm boyutta ekojen nodül,sol lob alt polde birbirine komşu 6 mm ve 5 mm çaplı izoekoik nodüller izlendi.Biteral üst servikalde 12 mm çapa ulaşan reaktif lenf nodları izlendi.bu sonuç 05/11/2014 tatirhli sonuç

24/06/2014 tarihli ultrosonda troid bezi sağ lobu 22x12x51 mm ,sol lobu 22x11x51 mm boyutlarında olup istmus kalınlığı 3 mm derinlik göstermektedir.Troid bez parankim ekosu hafif azalmış olup minimal hetorojendir.Her iki troid lobunda en büyüğü sağ lob üst kutupta yaklaşık 15x12 mm boyutlarında olmak üzere izo-hafif hiperekoik bir kaç adet nodül izlendi. hasta annem 54 yaşında ne yapmamız lazım bana yardım edin..
Yapmanız gereken bu ultrasonografileri çektiren hekim ile görüşmek ve kan sonuçları ile birlikte hastalığınız hakkında ne düşündüğünü öğenmek ve bir tedavi planlamaktır. Sadece ultrason sonucu bir tavsiye için maalesef yeterli değil. » Devamı...
Soru : Kilo kaybı - 06.11.2014 11:40:24
Yaklaşık 3 aydır düzenli yemek yiyemiyorum. Yemek kokuları rahatsızlık veriyor, mide bulantısı, tiksinme yapıyor. Açlık hissi var fakat yemeğe geçtiğimde hissettiğim yemek kokuları nedeniyle çok az yiyebiliyorum. Buna bağlı olarak kilo kaybım var. Ayrıca son 20 gündür ishal var. Çok çabuk yoruluyorum, bitkin ve halsiz hissediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Bahsettiğiniz rahatsızlık ciddiye alınması gereken bir durumdur. Buradan yardımcı olunamaz. Dr muayenesi gerekir. » Devamı...
Soru : Tahlil sonuçlarım - 05.11.2014 20:48:22
Dün doktora dilimdeki beyaz çizgiler için gittim. Ağrı ya da başka bir sorun yaşamıyorum. Bazen kayboluyorlar daha sonra tekrar çıkıyorlar. Ama korktuğum için hemen doktora gittim. Bana tahliller verdi. Sonuçlar aşağıdaki gibidir.
Glikoz 110 mg/DL 70 - 105 110
Üre 30 mg/DL 15 - 40 27
Kreatinin 0.66 mg/DL 0.57 - 1.11 0.68
Kolesterol 145 mg/DL < 200
Trigliserid 75 mg/DL < 150
HDL Kolesterol 40 mg/DL 40 - 80
LDL (hesaplamalı) 90 mg/DL < 130
ALT 14 U/L < 37
AST 19 U/L < 31 19
Fibrinojen 437 mg/DL 200 - 400
TSH 2,6018 UIU/mL 0.35 - 4.94
Vitamin B12 1068 pg/mL 187 - 883 1771
Folat 12,5 ng/mL 3 - 20 > 20,0 1,7
Ferritin 41.34 ng/mL 5 - 204
25-Hidroksi Vitamin D 20,7 ng/mL
bundan bir ay önce yaptırdığım tahlilde Folat 1,7 25-Hidroksi Vitamin D 11,8 idi.
Şimdi acaba bu tahlillerimde ve Folat ve Vitamin D sonuçları nasıl acaba? Doktor normal dedi. Ama ben her zaman olduğu gibi sizden de bilgi almak istedim. Dilimde oluşan beyazlıklar bunların bazılarının sonucundan yani düşüklüğünden olabilir mi? Başka bir doktorada göstermeli miyim? Cevaplarsanız sevinirim. Biraz evhamlı bir yapıya sahibim. Çok korkuyorum.
Sonuçlarnormal. Dilinizle de bence bir ilgisi yok » Devamı...
Toplam 1788 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..

Mezuniyet Yılı : EUTF 1982
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi :
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Bursa Lazer Epilasyon
Sağlıklı Güvenli Hizmet
www.esteslim.com
AKDKids Bornova
izmir anaokulu
www.akdkidsbornova.com
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler