31.10.2014 16:04:25






Uzm. Dr. Moris Şen
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%2,89)
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 454'dir.
Toplam 1592 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..
Soru : Bilgi almak - 29.05.2014 17:23:37
İyi günler hocam. Annem geçenlerde safra kesesini aldırdı, ancak daha öncesinde
1-ultrasonda: karaciğer KK çapı 158 mm olup, boyutları normalden büyük izlendi. Sağ böbrekte renal Pelvis dilatedir.
2-MR Görüntüleme: karaciğer sol lob medial segment anteriorda yaklaşık 17x16 mm boyutunda ölçülen T1A sekanslarda düşük, T2A sekanslarda yüksek sinyal yoğunluğunda IKVM enjeksiyonu sonrası homojen kontrast madde tutulumu gösteren nodüler kitle lezyonu dikkati çekmektedir. Tarif edilen kitle lezyonun ayırıcı tanısı amacı ile biyopsi incelemesi önerilir. Sağ böbrekte toplayıcı sistemlerde grade l düzeyinde dilatasyon mevcuttur. Sol böbrek toplayıcı sistemlerinde dilatasyon saptanmamıştır şeklinde rapor tanzim edildi. Bunun üzerine Kocaeli araştırma Hastanesi radyoloji böl. Getirdim, burada yapılan ultrasonda biyopsiye gerek görülmedi sadece takip edeceğiz denildi ve iki kere daha götürdüm yine biyopsiye gerek görülmedi ve akabinde gelip gitme zor olduğundan ara verdik. Akabinde annemin safra kesesi ameliyatı öncesinde ise Tomografide yapılan çeki neticesi tanzim edilen raporda:
Karaciğer sağ lob anteriosüperiorda venöz fazda belirgin kontrast tutan geç fazda parankim ile izodens yaklaşık 21 mm boyutta hipodens lezyon izlenmiştir. Tanımlanan lezyon USG ile net seçilemediğinden MRG ile ileri tetkiki önerilir. Her iki böbreğin konturları lobule olup boyutları azalmıştır. Sağ böbrekte ekstrarenal Pelvis varyasyonu mevcuttur. Şeklinde rapor tanzim edilmiştir. (Hocam raporlardaki kalın harflerle yazılı bölümleri yazdım) Neticede annem safra ameliyatı oldu, ancak halsizliğinin çok olduğunu belirtiyor. Ayrıca hep dâhiliye doktorlarına müracaat ettik ancak bir yakınımız bu hastalıkların esas uzmanlarının gastroenteroloji uzmanları olduğunu öğrendik. Hocam annemin bu veriler doğrultusunda nesi var söyler misiniz? Lütfen cevap verirseniz çok memnun kalacağım. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Annenizde karaciğerde 21 mm boyunda bir kitle var. bunun kötü huylu bir kitle olması mümkün ama drların takibedelim demelerinden öyle düşünmediklerini tahmin ediyorum. Bu görüntüye bakarak karar vermek önemli tabii. ilginç olan safra ameliyatı yapılırken » Devamı...
Soru : Eklem romatizması - 28.05.2014 16:37:20
İyi günler 1 haftadır göğsümün üst kısmında iman tahtası dedikleri yerde ağrım oluyordu bugün göğüs hastalıkları uzmanına gittim film çekildi bir şey çıkmadı eklem romatizması olduğu söylendi merak ettiğim eklem romatizması için başka tahlillerde yaptırmam gerekmez miydi üstelik yapmayı düşündüğüm lazer epilasyon işinde yaz kış soğuk klima altında çalışmak gerekiyor klima romatizmayı etkiler mi. Romatizma teşhisi doğrumu bilemedim sadece ağrım var başka şikâyetim yok ne yapabilirim. Ağrım romatizmadan değilse ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum saygılar.
Eklem romatizması sözcüğü burada geniş bir terim şeklinde kullanılmış herhalde. Bahsettiğiniz yerde bir eklem yok zaten. bizim tıpta tarif ettiğimiz eklem romatizması hastalığı 6-7 tane değişik hastalıktır. bunlardan hangisi kastedilmiş ya da bu terim ne » Devamı...
Soru : Eklem romatizması - 28.05.2014 16:37:20
İyi günler 1 haftadır göğsümün üst kısmında iman tahtası dedikleri yerde ağrım oluyordu bugün göğüs hastalıkları uzmanına gittim film çekildi bir şey çıkmadı eklem romatizması olduğu söylendi merak ettiğim eklem romatizması için başka tahlillerde yaptırmam gerekmez miydi üstelik yapmayı düşündüğüm lazer epilasyon işinde yaz kış soğuk klima altında çalışmak gerekiyor klima romatizmayı etkiler mi. Romatizma teşhisi doğrumu bilemedim sadece ağrım var başka şikâyetim yok ne yapabilirim. Ağrım romatizmadan değilse ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum saygılar.
göğüs kafesi ikle ilgili ağrılardır. pek de hayati değildir » Devamı...
Soru : Elde yapışma hissi - 27.05.2014 18:42:11
2 gündür avuç içlerimde yapışkanlık hissi var bu neden olur basit bir şey midir yoksa ciddi bir rahatsızlığın habercisi midir?
Bence ciddi bir rahatsızlık belirtisi değildir » Devamı...
Soru : Coumadin kullanımasına rağmen pıhtı oluşması - 27.05.2014 17:38:38
9 yıl önce geçirdiğim bir pıhtılaşma sebebiyle yapılan araştırma sonunda bana Homozigot mthfr 677t gen mutasyonu ve homosisteinemiye bağlı hiperkoagülabite tanısı konuldu. 9 yıl önce Comadin başlandı ve Comadin tedavisini ömür boyu sürdürmem gerektiği söylendi. Coumadini düzenli olarak kullanıyor verilen diyete sadık kalıyor ve istenen aralıklarda kontrollerimi aksatmadan yaptırıyordum. Buna rağmen 3 hafta kadar önce gözümdeki hem atar hem de toplardamarda pıhtı oluşup bu damarlar tıkandı ve çok ağır bir görme kaybı yaşadım ve maalesef gittiğim göz doktorları bu görme kaybının telafisinin pek mümkün olmadığını söylediler.
Comadin kullanmama rağmen nasıl böyle bir pıhtılaşma oldu anlayamıyorum yoksa ben bu Coumadini boş yere mi kullanıyorum? Beni koruma noktasında faydası yok mu acaba. Birde düzenli kontrollerimi yaptırdığım hastanenin ilgili bölümü hiç bir zaman homosistein seviyesinin düşürülmesi için bir takım vitamin ilaçları filan vermedi bana, yıllar boyu hep aynı hastaneye gidiyorum sadece INR seviyesine bakıp Comadin dozu ayarlıyorlar başka hiç bir şey yapılmıyor. INR seviyesinde 2-2,5 bandında tutmaya çalışıyorlar ama genelde 2-2,2 arasında çıkıyor gözümdeki damar tıkandığı anda alınan tahlile göre INR seviyesi 2,00 imiş. Comadin kullanmama rağmen neden göz damarlarımda tıkanma oldu üstelik hem atar hem toplardamar tıkanıklığı Acaba eksik bir tedaviden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebimi var?
Coumadin kanın pıhtılaşmasını süresini uzatır. Bu anlamda damar içinde pıhtı oluşmasını yani fibrinojen isimli kan proteinimizin fibrine dönüşmesini (polimerleşme) uzatır. Tamamen önler demiyorum uzatır. Bu uzatma kanın yavaşlaması ile ilgili pıhtı oluşm » Devamı...
Soru : Coumadin kullanımasına rağmen pıhtı oluşması - 27.05.2014 17:38:38
9 yıl önce geçirdiğim bir pıhtılaşma sebebiyle yapılan araştırma sonunda bana Homozigot mthfr 677t gen mutasyonu ve homosisteinemiye bağlı hiperkoagülabite tanısı konuldu. 9 yıl önce Comadin başlandı ve Comadin tedavisini ömür boyu sürdürmem gerektiği söylendi. Coumadini düzenli olarak kullanıyor verilen diyete sadık kalıyor ve istenen aralıklarda kontrollerimi aksatmadan yaptırıyordum. Buna rağmen 3 hafta kadar önce gözümdeki hem atar hem de toplardamarda pıhtı oluşup bu damarlar tıkandı ve çok ağır bir görme kaybı yaşadım ve maalesef gittiğim göz doktorları bu görme kaybının telafisinin pek mümkün olmadığını söylediler.
Comadin kullanmama rağmen nasıl böyle bir pıhtılaşma oldu anlayamıyorum yoksa ben bu Coumadini boş yere mi kullanıyorum? Beni koruma noktasında faydası yok mu acaba. Birde düzenli kontrollerimi yaptırdığım hastanenin ilgili bölümü hiç bir zaman homosistein seviyesinin düşürülmesi için bir takım vitamin ilaçları filan vermedi bana, yıllar boyu hep aynı hastaneye gidiyorum sadece INR seviyesine bakıp Comadin dozu ayarlıyorlar başka hiç bir şey yapılmıyor. INR seviyesinde 2-2,5 bandında tutmaya çalışıyorlar ama genelde 2-2,2 arasında çıkıyor gözümdeki damar tıkandığı anda alınan tahlile göre INR seviyesi 2,00 imiş. Comadin kullanmama rağmen neden göz damarlarımda tıkanma oldu üstelik hem atar hem toplardamar tıkanıklığı Acaba eksik bir tedaviden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebimi var?
Size coumadin kullandığınız halde nasıl pıhtılaşma olduğunu anlatmaya çalıştım. homocysteine yüksek insanlarda endotel bozuklukları ön planda olduğu için damar hastalıkları oluşur. tedavi b vitaminleri ile homocysteini düşürmeye çalışmak ihtiva etmelidir. » Devamı...
Soru : Coumadin kullanımasına rağmen pıhtı oluşması - 27.05.2014 17:38:38
9 yıl önce geçirdiğim bir pıhtılaşma sebebiyle yapılan araştırma sonunda bana Homozigot mthfr 677t gen mutasyonu ve homosisteinemiye bağlı hiperkoagülabite tanısı konuldu. 9 yıl önce Comadin başlandı ve Comadin tedavisini ömür boyu sürdürmem gerektiği söylendi. Coumadini düzenli olarak kullanıyor verilen diyete sadık kalıyor ve istenen aralıklarda kontrollerimi aksatmadan yaptırıyordum. Buna rağmen 3 hafta kadar önce gözümdeki hem atar hem de toplardamarda pıhtı oluşup bu damarlar tıkandı ve çok ağır bir görme kaybı yaşadım ve maalesef gittiğim göz doktorları bu görme kaybının telafisinin pek mümkün olmadığını söylediler.
Comadin kullanmama rağmen nasıl böyle bir pıhtılaşma oldu anlayamıyorum yoksa ben bu Coumadini boş yere mi kullanıyorum? Beni koruma noktasında faydası yok mu acaba. Birde düzenli kontrollerimi yaptırdığım hastanenin ilgili bölümü hiç bir zaman homosistein seviyesinin düşürülmesi için bir takım vitamin ilaçları filan vermedi bana, yıllar boyu hep aynı hastaneye gidiyorum sadece INR seviyesine bakıp Comadin dozu ayarlıyorlar başka hiç bir şey yapılmıyor. INR seviyesinde 2-2,5 bandında tutmaya çalışıyorlar ama genelde 2-2,2 arasında çıkıyor gözümdeki damar tıkandığı anda alınan tahlile göre INR seviyesi 2,00 imiş. Comadin kullanmama rağmen neden göz damarlarımda tıkanma oldu üstelik hem atar hem toplardamar tıkanıklığı Acaba eksik bir tedaviden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebimi var?
Hemen öyle keskin sonuçlar çıkarmak genellikle yanlış yerlere götürür. Öncelikle 9 yıl önce ne pıjtılaşması geçirdiğinizi bilmediğimiz için 9 yıl süren coumadin tedavisinin gerekliği yorumlanamıyor. Örneğin pulmoner emboli geçirdiyseniz ya da atrial fib g » Devamı...
Soru : Baş dönmesi ve halsizlik - 26.05.2014 12:48:00
Merhaba
25 yaşındayım iki gündür baş dönmesi, halsizlik ve anlımda terleme var ayrıca ve sol göğüs kafesimi alt bölgesinde kendi hafif belli eden sancı var. Neden olabilir ayrıca belki yardımcı olur diye söyleyeyim midemde gastrit ve mide fıtığı var ve geçen sene safra kesesi yolundan ercp ile taş aldırdım. İlginize teşekkürler.
Maalesef saydıklarınız olasılıkları elemiyor. Neden olabilir sorunuzun yanıtı çok ve çeşitli. Muayene olmadan yorum yapılabilecek bir durum değil. » Devamı...
Soru : Sürekli enfeksiyon geçiriyorum - 25.05.2014 01:14:30
Hocam iyi günler. 24 yaşındayım benim doğuştan sol böbreğim Atrofik böbreklerde reflü olduğu için Atrofik olduğundan birkaç kez reflü için kapalı ve açık ameliyatlar geçirdim aslında böbrekler alakalı bir sıkıntım yok sol böbrek %8 sağ %92 ile çalışıyor sürekli kontrollerimi yaptırıyorum bugünkü yaptırdığı tahlillere göre kreatinin değeri 0,88 çıktı fakat bende aynı zamanda kronik farenjit wr boğazım sürekli yanıyor ve ağrıyor sürekli ateşleniyorum en az ayda bir kere serum iğne ve antibiyotik ilaçlar veriyorlar doktorlar çünkü sürekli kanımda enfeksiyon olduğunu CRP nin yüksek olduğunu soyluyorlar yine bugün yapılan tahlillere göre CRP 39 ÇIKTI fakat enfeksiyonun neden olduğunu bir türlü bulamadılar doktorlar gerek üroloji gerek enfeksiyon hastalıkları doktoruna da gitsem enfeksiyon sebebi ortaya çıkmadı yaklaşık 2 yıldır ben ayda bir yüksek ateş halsizlik ile doktora gidiyorum antibiyotik ilaçlar serumlar iğneler yapıp gönderiyorlar üroloji hekimine göre böbrekle alakalı değil enfeksiyon hastalıkları doktoruna göre de sebep yok benim ne yapmam gerek her ay CRp 30 un üstünde olan bir hastayım sürekli doktora gitmekten ve sebepsiz kalmaktan bıktım hatta doktor aidsten şüphe edip onun bile tahlilini yaptı ama alakası bile yokmuş. Ben ne yapacağımı şaşırdım doktor bey bu hastalık böbrekle alakalı değilse neden sebebi çıkmıyor neler yapmam gerek antibiyotik kullanmaktan bıktım sürekli bir iş yapamıyor ve mesleğimi icra dahi edemiyorum çünkü en az ayda bı kere 1 hafta hasta yatıyorum.
bu sorunuzu yanıtlamıştım. tekrar tekrar bakmak gerekeceğini yazmıştım. sürekli dr a gidip sonuç alamamaktan yakınmak problemi değiştirmiyor. bazen kolay çözülemiyor sorunlar maalesef. tekrar ve sabırla üstüne gitmek lazım » Devamı...
Soru : Çekilen filmde - 24.05.2014 11:48:18
Batın alt kadranlarda ve pelviste mezenterde dansite artımları ve milimetrik multipl lenf nodu izlenmektedir. Kliniği ile birlikte değerlendirme önerilir.

Kemik yapılarda osteodejeneratif değişiklikler izlenmektedir.

Çıktı. Bu sonucu doktora göstereceğim fakat ne olduğunu merak ettim ve üzüldüm hocam yardım edebilir misiniz?
Bu batın bt sonucu mu yoksa ultrason mu? Kemikten bahsediyorsa bt olduğunu varsayıyorum. Lenf bezleri belirgin gibi anladım ben. Bunları milimetrik diye tanımlamak pek doğru değil bence. Kaç milim ve kaç tane diye soru uyandırıyor. Herneyse bu lenf bezle » Devamı...
Toplam 1592 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..

Mezuniyet Yılı : EUTF 1982
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi :
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Bursa Lazer Epilasyon
Sağlıklı Güvenli Hizmet
www.esteslim.com
AKDKids Bornova
izmir anaokulu
www.akdkidsbornova.com
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler