24.05.2016 12:47:13






Uzm. Dr. Moris Şen
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'in Cevapladığı Sorular
Destek Hattına Verdiği Cevaplar (%3,76)
Sayın Uzm. Dr. Moris Şen'ın yanıtladığı özel sorular burada listelenmemektedir. Özel sorulara verdiği cevap sayısı 686'dir.
Toplam 2257 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..
Soru : Hipertroid - 27.12.2015 22:36:05
İyi akşamlar bana iki ay öce graves hipertroid teşhisi konuldu propycil ve dideral kullanmaya başladım. 20 gün öncede tiroit bezlerinde intihap oluşmuş ve prednol kullanmaya başladım. Bu hastalıkla zaten 20 kilo verdiğimden halsizliğim hiç geçmedi. Son dönemde de sık tuvalet ihtiyacı duymaya başladım. Geceleri uykudan da uyandırıyor artık. Ellerimde karıncalanmada oluyor. Çok susuyorum. içsemde 10 dk. Sonra yine ağzım kuru. Sürekli su içme isteğim var. Bu şeker olabilir mi? 2 ay önce gittiğimde ilk şekerden şüpelenmişlerdi ama açlık glikoz 97 çıktı. Bu kadar kısa bir sürede yükselme olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
kortison tedavisi şekeri tetikleyerek fırlamasına neden olabilir. » Devamı...
Soru : Hepatit B - 27.12.2015 00:39:06
Doğuştan annemden dolayı hepatit B hastasıyım. Çok uzun bir süredir kontrollerimi ihmal ediyorum çünkü alınan onlarca kan korku yarattı ancak gitmek zorundayım. Fakat büyük ihtimalle biyopsi denilen tedaviye tabii tutulucam. Açıkçası korkuyorum bu tedavi hakkında bilgi verebilir misiniz? Aynı zamanda lise 1 öğrencisiyim ve sürekli halsizlik ve uyku isteğim var yaşıtlarım hoplayıp zıplarken okula gitmek bile beni çok yoruyor uyumaktan ve yorgunluktan derslerimi bile ihmal eder hale geldim. Acaba bu da hepatit kaynaklı bir durum mudur yoksa başka bisi sorunun belirtisi olabilir mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
biopsi bir tedavi değil. karaciğerinizin ne durumda olduğunu anlayarak bir tedavi planlamaya yönelik karaciğerinizden iğne ile bir parça alınması işlemidir. » Devamı...
Soru : Dudak yanması - 26.12.2015 13:52:11
Şeker hastasıyım ancak insülin kullanıyorum karaciğer enzimlerim çok yüksek haftada 3-4 defa ağzımdan koku geliyor ne yapmalıyım?
yeterli bilgi vermediniz. bir hekime gitmenizi öneririrm. » Devamı...
Soru : Kalp ekokardiyografisi - 25.12.2015 14:37:02
Eko raporumu yorumlamanızı rica ederim.
Bulgu Bulgu Bulgu
Sol ventrikül Diyastol çapı 47 Ef(%) 64 Aort kökü 19
Sol ventrikül Sistol çapı Fs(%) Sağ ventrikül
Septum Duvar Sol atriyum 24 Asendon aort
İnterventriküler Septum 8 Sol atriyum alanı Sağ Ventrikül alanı
Post. Duvar 8 Sağ atriyum Lv mass

Mitral Kapak Bulgu Aort Kapak Bulgu Triküspit Kapak Bulgu
Mitral E.vel Max. Vel 1,5 Max Vel
Mitral A.vel Max. Grd Max Grd
Max. Grd Mean Grd Mean Grd
Mean Grd Aort Velosite sSPAB
Mva Aort Yetm. mPAB
Pht/Alanı My Efektif R Trisküspit Minimal
Mitral yetm. Kapak Yapısı Yetm.
Kapak Yapısı Kapak Yapısı

Pulmoner Kapak Bulgu
Pulm. Vel 1,3
Max Grd
Mean Grd
Pulmoner arter çapı
Pulm. Yetm.
K.Yapısı

Lv Segment Hareketleri
IAS-IVS
Şikâyetlerim: Özellikle eforla gelen bir göğüs ağrısı(Koşarken sanki içim yırtılıyor.)Dinlenmek zorunda kalıyorum.
Doktora Tansiyon Yüksekliği şikâyeti ile gittim Tansiyonumu ölçtü.155-85 çıktı. Bana 1 hafta tansiyon ölçümü takibi verdi. Eko nasıl dedim.1 hafta sonra gel dedi. Birde Eko raporunu yazarken Aort kökündeki anevrizmayı değerlendirmemiz lazım dedi raporu yazan kişiye. Renal Arter doppler Usg istedi.1 hafta sonra Doppler sonucu ile gel dedi. Gerisini söylemedi. Başka bir doktora sordum. Kalpte ve aortta tansiyona bağlı genişleme var dedi.
Yorumunuz için teşekkürler.
copy paste yapmışsınız değerler biribirine girmiş. aort kökü 19 ise aneurisma lafı boş kalıyor. aort kökü 19 pek olmaz vücut yapınıza göre 30-40 arası birr değer daha uygundu. değerler katrıştığı için değerlendirmiyorum daha net olarak sorun lütfen » Devamı...
Soru : Karaciğer ilaçlı tomogrofi sonucu - 24.12.2015 19:23:15
Babamın ellerinin şişmesi ve el eklemleri ağrısı sonucu aile hekimliğine gidip kan veriyor ama tahlillerde karaciğer enzimleri yüksek cikmis durumda çıkınca son 1 ay içinde 6-7 kez daha kan tahlili verdi azalma ya da yükselme yok stabil durumda! Hiç ilaç kullanmıyor 57 yaşında alkol sigara tüketimi yok. Kilosu 83 boyu 1.81cm hepatit sonuçları negatif. Son enzimler ast-197 alt-262 ggt-287 crp-0,8 ferritin-2300 diğer tüm değerlerinin hepsi normalve son ultrason sonucu olarakta = karaciğer kraniokaudal boyutu 21cm ölçülmüş olup artmistir. Konturlar duzenlidir. parankim dansitesi hepatosteatoz ile uyumlu olarak azalmistir. Başka ciddi bir durum yok yazıyor raporda. Lütfen durumun ne olduğu konusunda kendi fikrinizi yazar mısınız?
non alkolik karaciğer yağlanması ve buna bağlı enzim yüksekliği olasıdır. ayrıca autoimmün hepatit olasılığını da elemek lazım. » Devamı...
Soru : Midede sindirememe sorunu - 24.12.2015 14:48:14
Merhaba Doktor Bey, 30 yaşında bekar çalışan bir bayanım. Midem çok hassas. 3 yıl evvel endoskopi yaptırmıştım. Reflüden şüpheleniyordum antral gastrit çıkmıştı. Yememde bir sorunum yok. Ancak katı gıdalar tükettiğimde tuhaf bir sindirememe sıkıntısı yaşıyorum. Bir iş görüşmesi için 2 ay önce iş arkaşımla İstanbul’a gitmiştim, orada HD İskendercide mercimek çorbası ve İskender yedik. Ancak şişkinlikten yürüyemez nefes alamaz hale geldim karnım top gibi oldu ve saatlerce bir yerde oturup kaldım kalkamadım yerimden. Beni halsizleştirdi, nefes almama zorlaştırdı, kalbime basınç yaptı. 3-4 saate az az rahatlamaya başladım. Bu ve benzeri durumlar hep oluyor bende. Yediğim yemek ağır geliyor kalbimin (sol kürek kemiğime) hafif ağrı yapıyor. Sol yanımı halsizleştiriyor. Ellerim kuruyor. Bol su içiyorum vücudumun susuz kaldığını düşünüp, su gerçekten işe yarıyor. Sindirimde de rahatlatıyor. Amm katı yiyecekler yendiğinde bu başkalarında olmayan sindirememe gerilme sıkıntı yaşama nefeste zorlanma neden oluyor bende? Aydınlatırsanız çok sevinirim.
midenizin aşırı gerilmesi böyle sıkıntılara yol açabilir. ayrıca safra kesenize de baktırmak lazım. » Devamı...
Soru : Üşütme apandisit - 23.12.2015 22:54:56
Perşembe ve salı günleri antrenmandayken üşüdüm sonra göbek deliğime aniden ağrı girdi ayağa kalkarken göbek deliğim ağrıyordu ve karnım ağrıyordu obursu günde ağrılar oluyordu ve öksürüyordum boğazlarım kotuydu pazartesi günü doktora gittim muayene etti korkma apandisit yok dedi bende tamam dedim ama ağrılarım sağ altta olmaya başladı ama bağırsaklarım aşırı derecede gurulduyordu birde faranjtim var arada bıçak batar gibi değişik ağrılar giriyor sağ alt bölgeme ama dayanılmıcak gibi değil bastırınca ağrı yok zıplayınca ağrı da yok mide bulantım yok ama ateşim var oda farenjitten dolayı neyim var benim yardım edin? Birde gaz geliyor geğiremiyorum.
OLASILIKLARI siz zaten yazmışsınız. bunları ayırdetmek ancak muayene ile mümkündür. » Devamı...
Soru : Tahlil yorumu - 21.12.2015 21:46:33
62 yaş, kadın için
B12 780,4 (191-663),
RBC 2.51 (3,8-6,5),
HGB 9,8 (11,5-18),
HCT 29,1 (37-50),
MCV 115,6 (76-96),
MCH 39,2 (27-32)
LYM# 1.44 (1,5-4) Doktorum MDS ve MPH teşhisi ile ileri tetkik önerdi. İlginize teşekkür ederim.
tamam. kansızlık nedeni araştırılıyor. yapılanlar doğru gibi. » Devamı...
Soru : Kolonoskopi raporu - 19.12.2015 14:00:16
Babam 66 yaşında seker hastasi. Karin ağrısı var yıllardır kanaması da oluyor zaman zaman. Kolonoskopi yapıldı anacak işlem sırasında şekeri düşmüş sanırım sonlandırılmış. Dâhiliye uzmanı gastroloji cerrahına yönlendirme yapti. Fakat randevu zamanına çok var. Sonuçları tam olarak yazıyorum.
gerekli hazırlıkları takiben anorektal muayene yapıldı ve normal bulundu. Endoskopla anal kanal geçilerek rektuma gırıldı. Rektum, sıgmoıd kolon, ınen kolon, sol fleksura, transervrs kolon, sağ kolon, sağ fleksuraya ulasıldı. İzlenilen alanlarda herhangi bir patolojiye rastlanmadı. Hastada çıkan kolon ve çekim tüm kolonoskopık manevralara rağmen ıncelenemedı, hastada olası komplikasyonlar göz önünde tutularak işlem sonlandırıldı. Klinik gereklilik halinde radyolojik inceleme onerılır.
sonuc: suboptımal değerlendirme ile normal kolonoskopi bulgular.
kolonoskopi yapılmış. teknik nedenlerle son 1/3 bölüm bakılamamış. bakılabilen bölgede bir şey yokmuş. » Devamı...
Soru : Yüksek amilaz ve lipaz - 17.12.2015 17:21:35
12 yaşındaki kızımın amilaz ve lipaz değerleri yüksektir.200-280 arasında değişiyor. Kronik pankreatit teşhisi konuldu, kistik fibroz araştırıldı. Daha önce kreon kulandı, şimdi de pankreoflat ve duspatalin kullanıyor, ama amilaz ve lipaz hiç değişmedi. Nasıl düşürebiliriz onu? Düşmecekse iç organlara zarar verir mi?
pancreatit önemli bir hastalıktır. hayır diğer organlara bu hali ile zarar vermez ancak ataklar şiddetli olursa problem olabilir. » Devamı...
Toplam 2257 cevap. Sayfa :  
..

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

..

Mezuniyet Yılı : EUTF 1982
Muayenehane Adresi :
Hastahane Adresi :
Diğer Adresi :
Muayenehane Telefonu :
Hastane Telefonu :
Diğer Telefon :
Faks :
Belgeler :
Web Adresi :
Okulum.org
Okullar ve Eğitim Hakkında Bilgi Paylaşımı
www.okulum.org
Kullanım Şartları
© 2000 - 2010 Mavi Piksel İnternet Çözümleri ve Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (232) 445 53 09 Telif hakları Mavi Piksel'e aittir.
İletişim | Forum
Doktor ve Sağlık Sitesi | Bebek Sağlığı | Tüm Gazeteler